Rozdiel medzi Gull a Albatrossom

Kľúčový rozdiel: Racek patrí do Laridae rodiny Animalia Kingdom. Sú spojené s ťažkými telami, dlhými krídlami, mierne dlhými krkmi a dlhými nohami s plnými nožičkami. Albatrosy sú jedným z najväčších lietajúcich vtákov, ktoré dnes existujú. Patria k radu Procellariiformes a rodine Diomedeidae. Albatrosy sú známe svojou veľkou plochou krídel a ich schopnosťou bezchybne stúpať. Albatros sú vysoko efektívne lietadlá a nevyžadujú, aby neustále klapali krídla, aby zostali na hladine.

Mnoho ľudí zmäto čajok a albatros kvôli ich podobnosti vo vzhľade. Avšak tieto dve sú úplne iné bytosti.

Vedecký pojem "čajok" je v skutočnosti neformálnym názvom pre vedecky správne meno, "čajky", keďže mnohí čajok tiež žijú na pevnine a iných suchých oblastiach a dlhú dobu nechodia do morí a oceánov. Racek patrí do Laridae rodiny Animalia Kingdom. Až donedávna bola väčšina druhov čajok umiestnená v rode Larus, ale teraz sa považuje za polyfylétnu alebo príliš odlišnú od pôvodných predkov. To viedlo k ich klasifikácii do niekoľkých rôznych rodov. Racek sa nachádza v takmer všetkých biotopoch vrátane Arktídy, ako aj Antarktídy. Na tropických oceánoch sú však menej obvyklé.

Takmer všetky druhy racku boli charakterizované jednotným tvarom. Sú spojené s ťažkými telami, dlhými krídlami, mierne dlhými krkmi a dlhými nohami s plnými nožičkami. Majú ťažký účet, ktorý je mierne zahnutý. Takmer všetky druhy majú zaoblené chvosty okrem troch, ktoré majú vidlicovité chvosty. Najbežnejší typ čajok, ktorý sa našiel, je známy ako čajok. Veľkosť čajok sa líši v závislosti od druhu. Najmenší čajka je asi 29 cm (11, 5 palca), zatiaľ čo najväčší čajka je približne 76 cm (30 palcov). Ich hmotnosť sa pohybuje medzi 120 g (4, 2 oz) a 1, 75 kg (3, 8 libier). Racek je známy svojim agresívnym správaním a je známe, že rýchlo zaútočia, ak sa cítia ohrození. Racek sú tiež veľmi územné bytosti a obhajujú svoje územia od ostatných mužov a votrelcov, ktorí používajú vysoké hlasové volania, ako aj letecké útoky. Mnoho druhov bolo tiež známe, že vykazujú inteligenciu a vystavovali sa pomocou správania sa nástrojov, ako je použitie kusov chleba ako návnady na lov rýb. Oni sú tiež dobre-známy pre svoje mobbing správanie, kde obťažujú a obťažujú predátorov a ďalšie stvorenia dostať to, čo chcú.

Racek je koloniálny a monogamný chovateľ. Tiež vykazujú vernosť miesta tým, že sa raz vrátia na rovnakú lokalitu. Samce a samice sa často spájajú v rovnakej kolónii. Väčšina čajovníkov sa rodí raz ročne s rozmnožovacím obdobím trvajúcim tri až päť mesiacov. Jedna spojka obsahuje približne jednu až tri vajcia v závislosti od veľkosti a druhu vtáka. Samice sa často pokúšajú a synchronizujú svoje znášanie v jednej kolónii. Doba inkubácie trvá 20-26 dní a rodičia chránia svojich mladých, kým sa hniezdo nestane.

Ryby sú kleptoparazity, ktoré sa živia rybou, hmyzom, dážďami, hlodavcami, vajcami, mrkvou, drobmi, plazmi, obojživelníkmi, semenami, ovocím, ľudským odpadom a dokonca aj inými vtákmi a rybami. Kleptoparazity sú zvieratá, ktoré sa spoliehajú na iné zvieratá alebo stvorenia, aby dostali svoje jedlo. Racek zvyčajne vyžaduje iné vtáky, človeka alebo stvorenia a potom ich od nich ukradnúť. Racek tiež môže prežiť na slanej vode po mnoho dní kvôli žľaze, ktorá vylučuje soľ z vody. To je užitočné, keď chcú prežiť na mori alebo oceane po mnoho dní. Ryby tiež živia živé zvieratá, ako sú veľryby, orcas a rackové kelpky. Racek sa preukázal ako pozitívny pre ekosystém, pretože boli užitočné v odpadovom hospodárstve. Je známe, že čajky znižujú alebo kŕmia organický odpad, ktorý ľudia zanechali.

Albatrosy sú jedným z najväčších lietajúcich vtákov, ktoré dnes existujú. Patria k radu Procellariiformes a rodine Diomedeidae. Často sú rozdelené do štyroch veľkých rodov, medzi ktoré patria veľké albatrosy (Diomedea), mollymawks (Thalassarche), albatrosy severného Pacifiku (Phoebastria) a slatinné albatrosy alebo sooties (Phoebetria). Počet rôznych druhov albatrosov je stále predmetom diskusie a súčasný počet prijatých druhov je 21. Albatrosy sú známe svojou veľkou plochou krídel a ich schopnosťou bezchybne stúpať. Albatros sú vysoko efektívne lietadlá a nevyžadujú, aby neustále klapali krídla, aby zostali na hladine. Môžu cestovať veľkým počtom vzdialeností bez toho, aby sa dokonca klapali. Veľkosti albatrosov sa líšia v závislosti od druhu. Môžu sa pohybovať v rozmedzí od 0, 9m do 1, 3m (35in - 51in). Majú rozpätie krídiel 2 až 3, 4 m (78 v - 134 palcov). Ich hmotnosť sa môže pohybovať medzi 8 kg - 10 kg (17 libier - 22 libier).

Albatrosy sú spojené so silnými a veľkými účtami, pričom horná čeľusť sa mení na háčik. Účet má na každej strane ostré čepele na manipuláciu s korisťom. Majú veľké a ťažké telo a dlhé nohy, ktoré im tiež umožňujú efektívne chodiť na zemi. Nemajú žiadnu zadnú špičku a zvyšok nôh je úplne zovretý. Majú silné a dlhé nohy. Tiež sú schopné lietať takmer 1000 km bez toho, aby pokrčili svoje krídla. Majú tiež možnosť ponoriť sa pod vodu, aby získali svoju korisť. Diéta albatrosu zahŕňa hlavonožce, ryby, kôrovce, droby, mrkva a krmivo pre iné zooplanktóny. Albatros je tiež schopný piť slanú vodu a má špeciálne žľazy v nose, ktoré jej umožňujú vylučovať soľ z vody. Albatrosy sú bežnejšie vyskytujúce sa na južnej pologuli z Antarktídy do Austrálie, Južnej Afriky a Južnej Ameriky. Existujú tiež štyri druhy, ktoré existujú na severnej pologuli, z ktorých tri druhy sa nachádzajú v severnom Pacifiku, od Havaja po Japonsko, Kalifornia a Aljašku; a jeden, Waved Albatross, plemena na Galapágoch a kŕmia pobrežie Južnej Ameriky. Sú vyhynuté v severnom Atlantiku.

Albatrosy majú špeciálny párovací proces, ktorý sa líši od takmer všetkých ostatných lietajúcich vtákov. Albatrosy vyžadujú dlhý čas na to, aby našli perfektného kamaráta a zadnú časť s týmto partnerom. Považujú to za obrovskú investíciu. Albatrosy sú koloniálne a zvyčajne sa nachádzajú na izolovaných ostrovoch. Sú tiež filozofická a vrátia sa do svojej rodnej kolónie na plemeno. Mladí často vykonávajú chovateľské tance a "rituály", ako je preening, ukazovanie, volanie, skrútenie účtov, pozeranie a pozeranie sa na oblohu. Často sa vrátia do svojich kolónií, aby sa dozvedeli o správnom etiketách tanca od starších mužov a žien v kolónii. Potom odcestujú do iných hniezdiská a tancujú. Trvalo niekoľko rokov, kým sa vybral dokonalý kamarát, s ktorým potom vytvoria dvojicu, ktorá bude trvať ich život. Pánske a ženské puto vytvára aj jedinečný individuálny jazyk, ktorý sa líši od ostatných.

Albatros tiež chvíľu trvá, kým začne vyrábať mladé kuriatko. Každá spojka obsahuje iba jedno vajce. Veľké albatrosy (ako napríklad putovanie po Albatrose) trvajú viac ako rok, kým nechystajú kočky od pokladov až po oddych. Vajcia potom inkubujú obaja rodičia, čo trvá približne 70 až 80 dní. Kuracie mäso je strážené a kŕmené, kým nemá schopnosť termoregulovať. Kuriatko potrebuje čas na ukladanie, čo môže trvať až od 140 dní až po 280 dní. Čísla Albatrosu sa znižujú kvôli ľudským aktivitám, ako je rybolov na dlhé línie, poľovníctvo a kontaminácia medzi morom a morom. Albatros sa chytil v línii rybolovu tým, že sa pripojil k návnadu a môže utopiť. Albatros bol tiež lovený za ich rysy, ktoré boli zvyknutí na vankúše veci a pokrývky. Ochrancovia prírody spolupracujú s rybármi a vládami, aby našli riešenie na odstránenie hrozieb, ktorým čelia albatrosi.

čajka

albatros

kráľovstvo

animalia

animalia

kmeň

chordata

chordata

Trieda

Aves

Aves

objednať

Charadriiformes

PROCELLARIIFORMES

rodina

Laridae

Diomedeidae

taxonómie

Až donedávna sa väčšina druhov čajok umiestnila do rodu Larus, ktorý je teraz zaradený do iných rodov, ako sú Ichthyaetus, Chroicocephalus, Leucophaeus, Saundersilarus a Hydrocoloeus.

Medzi štyri rody albatrosov patria veľké albatrosy (Diomedea), mollymawks (Thalassarche), albatrosy severného Pacifiku (Phoebastria) a slatinné albatrosy alebo sooties (Phoebetria).

pomenovanie

Pojem "čajka" je neformálny pojem na označenie čajok, ktoré sa nachádzajú v blízkosti mora. Podľa biológov termín čajok neexistuje. Týkajú sa to správne ako čajok, pretože mnohí čajok nie vždy bývajú v blízkosti otvoreného vodného útvaru.

Pojem "albatros" je odvodený od arabského al-câdous alebo al-ġaţţās, ktorý sa prekladá na "potápača", odkazujúc na schopnosť albatrosu ponoriť sa do vody na získanie jedla. Názov objednávky "Procellariiformes" pochádza z latinského slova "procella", čo znamená "násilný vietor" alebo "búrka".

druh

Rodina Laridae má okolo 11 rodov a viac ako 52 rôznych druhov čajok.

Rodina Diomedeidae sa skladá z 13-24 druhov. Počet druhov je stále predmetom diskusie. Najčastejšie akceptované číslo je 21.

distribúcia

Racek sa nachádza na takmer všetkých kontinentoch. Nachádzajú sa tiež v Antarktíde, ako aj v Arktíde. Oni sú menej obyčajní na tropických ostrovoch, ako len vybrané plemená boli známe, že žije na týchto ostrovoch.

Albatrosy sú bežnejšie vyskytujúce sa na južnej pologuli z Antarktídy do Austrálie, Južnej Afriky a Južnej Ameriky. Existujú tiež štyri druhy, ktoré existujú na severnej pologuli, z ktorých tri druhy sa nachádzajú v severnom Pacifiku, od Havaja po Japonsko, Kalifornia a Aljašku; a jeden, Waved Albatross, plemena na Galapágoch a kŕmia pobrežie Južnej Ameriky.

habitat

Medzi biotopy pre rackov patria pobrežné kolónie, ostrovy, pláže, sladká voda a suchozemské miesta. Boli známe, že sa prispôsobujú a prosperujú takmer vo všetkých typoch oblastí.

Albatrosy vyžadujú ostrovy a otvorené vody, aby prežili. Vyžadujú iba suchú pôdu, aby sa mohli chovať a spájať.

veľkosť

Veľkosť čajok sa líši v závislosti od druhu. Najmenší čajka je asi 29 cm (11, 5 palca), zatiaľ čo najväčší čajka je približne 76 cm (30 palcov).

Veľkosti albatrosov sa líšia v závislosti od druhu. Môžu sa pohybovať v rozmedzí od 0, 9m do 1, 3m (35in - 51in). Majú rozpätie krídiel 2 až 3, 4 m (78 v - 134 palcov).

závažia

Závažia sa tiež líšia v závislosti od veľkosti druhu. Rozsah sa pohybuje od 120 g do 1, 75 kg

Ich hmotnosť sa môže pohybovať medzi 8 kg - 10 kg (17 libier - 22 libier).

vzhľad

Vzhľad racku je rovnomerný tvar s ťažkými telami, dlhými krídlami, mierne dlhými krkmi a dlhými nohami s plnými nožičkami. Majú ťažký účet, ktorý je mierne zahnutý. Takmer všetky druhy majú zaoblené chvosty okrem troch, ktoré majú vidlicovité chvosty.

Albatrosy majú silný a veľký účet, horná čeľusť sa mení na háčik. Účet má na každej strane ostré čepele na manipuláciu s korisťom. Majú veľké, ťažké telo a sú považované za jeden z najväčších lietajúcich vtákov. Nemajú žiadnu zadnú špičku a zvyšok nôh je úplne zovretý. Majú silné a dlhé nohy. Tiež sú schopné lietať takmer 1000 km bez toho, aby pokrčili svoje krídla.

správanie

Racek je agresívny a obranný vták. Často bojujú a útočia, ak veria, že ich mladí ľudia sú poškodení. Sú tiež Kleptoparazity, vtáky, ktoré oceľové potraviny z iných bytostí. Sú tiež veľmi územné a nachádzajú sa v stredne veľkých až veľkých kŕdľoch.

Albatrosy sú známe ako jemné a jemné bytosti. Sú tiež najviac sledovaní vtákmi, keď ľudia chodia pozorovať vtáky. Vtáci strávia väčšinu svojho času lietaním nad morom a len klesajú do vody, aby našli korisť na jesť.

diéta

Ryby sú kleptoparazity, ktoré sa živia rybou, hmyzom, dážďami, hlodavcami, vajcami, mrkvou, drobmi, plazmi, obojživelníkmi, semenami, ovocím, ľudským odpadom a dokonca aj inými vtákmi a rybami. Racek môže tiež piť soľnú vodu, ako aj sladkú vodu.

Albatrosová strava zahŕňa cefalopody, ryby, kôrovce a droby. Taktiež zachytávajú misky a kŕmia iným zooplanktónom.

Párenie

Racek je koloniálny a monogamný chovateľ. Tiež vykazujú vernosť miesta tým, že sa raz vrátia na rovnakú lokalitu. Samce a samice sa často spájajú v rovnakej kolónii. Väčšina čajovníkov sa rodí raz ročne s rozmnožovacím obdobím trvajúcim tri až päť mesiacov.

Albatrosy sú koloniálne a zvyčajne sa nachádzajú na izolovaných ostrovoch. Sú tiež filozofická a vrátia sa do svojej rodnej kolónie na plemeno. Mladí často vykonávajú chovateľské tance a "rituály", ako je preening, ukazovanie, volanie, skrútenie účtov, pozeranie a pozeranie sa na oblohu. Vyžadujú si niekoľko rokov na vytvorenie dvojice väzieb s jednou konkrétnou ženou alebo mužom. Párna väzba potom vytvára jedinečný individuálny jazyk a zostáva spolu na celý život.

rozmnožovanie

Jedna spojka obsahuje približne jednu až tri vajcia v závislosti od veľkosti a druhu vtáka. Samice sa často pokúšajú a synchronizujú svoje znášanie v jednej kolónii. Doba inkubácie trvá 20-26 dní a rodičia chránia svojich mladých, kým sa hniezdo nestane.

Jedna spojka obsahuje iba jedno vajce. Veľké albatrosy (ako napríklad putovanie po Albatrose) trvajú viac ako rok, kým nechystajú kočky od pokladov až po oddych. Inkubácia trvá približne 70 až 80 dní a robí ju obaja rodičia. Kuracie mäso je strážené a kŕmené, kým nemá schopnosť termoregulovať. Fledging môže trvať až od 140 dní až po 280 dní.

Predators

Fox, žraloky, kojoti a iní stredne veľkí predátori často lovia na čajkách.

Tiger Sharks, potkany, divoké mačky a ľudia sú najväčšími predávajúcimi pre albatrosy.

domestikácie

Race nie sú domestikované kvôli ich agresívnej povahe.

Albatrosy neboli domestikované.

Stav ochrany

Najmenší záujem

19 z 21 druhov sa považuje za ohrozených.

Kontrola populácie

S cieľom kontrolovať rastúcu populáciu racku metódy, ako je vylúčenie pomocou siete, drôty, hroty na udržanie rackov od niektorých atraktívnych oblastí. V súčasnosti sa testujú nové technológie, ako napríklad vrecia na odpadky odolné proti čiernym gulám, ktoré sa nedajú otvoriť. Ďalšie kontrolné metódy zahŕňajú desivé, repelentné, toxické látky, pasce, lov, atď.

Poľovníctvo, lov dlhých lovných šnúr, obchodovanie s kožušinou, kontaminácia vody a mnohé ďalšie hrozby spôsobené ľudskou činnosťou sa stali dôvodom ohrozenia tohto druhu. Ochrancovia prírody spolupracujú s rybármi a vládami, aby našli riešenie na odstránenie hrozieb, ktorým čelia albatrosi.

použitie

Racek sa osvedčil ako užitočný pri nakladaní s odpadom, keďže sa usadili na ľudskom odpadku, ktorý zostal za sebou.

Albatros sa používa ako hra, jedlo a ich perie sa používa na vypchávanie vankúšov.

Dĺžka života

Až 25 rokov

Až 50 rokov

Odporúčaná

Súvisiace Články

  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi esenciálnym a relativizmom

    Rozdiel medzi esenciálnym a relativizmom

    Kľúčový rozdiel: Essentialismus uvádza, že každá konkrétna entita prichádza so súborom tuhých atribútov, ktoré definujú, kto alebo čo to je. Teória hovorí, že každý objekt, organizmus alebo čokoľvek, čo je na tomto svete, má špecifický súbor pokynov a základnú realitu za nimi. Relativizmus beží na opačnýc
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi prepisom a osvedčením o kvalifikácii

    Rozdiel medzi prepisom a osvedčením o kvalifikácii

    Kľúčový rozdiel: Prepis je dokument, ktorý uvádza zoznam všetkých tried, ktoré študent absolvuje, všetky skúšky, ktoré študent pokúsil, a tiež známky, ktoré študent získal v danej triede a skúške. Certifikát je dokument, ktorý označuje, aký špecializovaný študijný program študent absolvoval. Pre študentov, ktorí práve vst
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi mopedom a skútrem

    Rozdiel medzi mopedom a skútrem

    Kľúčový rozdiel: Mopedy a kolobežky sú vo všeobecnosti spojené s obmedzenými typmi motocyklov. Mopedy majú malý motor s menšou kapacitou ako skútre. Obaja majú tiež úplne odlišný vzhľad. Mopedy a kolobežky sú obľúbené dve kolesá, ale mnohí ľudia nie sú schopní popísať presné rozdiely medzi týmito dvoma. Skôr, mopedy boli skôr ako bicy
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi Samsung Galaxy Mega 5.8 a Samsung Galaxy S3

    Rozdiel medzi Samsung Galaxy Mega 5.8 a Samsung Galaxy S3

    Kľúčový rozdiel: Spoločnosť Samsung rozšírila svoje ponuky v kategórii phablet zavedením modelov Samsung Galaxy Mega 5.8 a Samsung Galaxy Mega 6.3. Samsung Galaxy Mega 5.8 je pomenovaný tak, pretože jeho 5, 8 palcový TFT kapacitný dotykový displej, s rozlíšením 540 x 960 pixelov. Telefón je napájaný procesorom Dual-core 1, 4 GHz s pamäťou 1, 5 GB. Galaxy S3 je multi-do
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi prieskumom verejnej mienky a výsledkom ankety

    Rozdiel medzi prieskumom verejnej mienky a výsledkom ankety

    Kľúčový rozdiel: Prieskumy verejnej mienky a výstupné prieskumy sú jedným z ukazovateľov voľby voličov počas volieb. Hlavným rozdielom medzi týmito dvoma je, že prieskum verejnej mienky sa uskutočňuje skôr, než volič skutočne hlasuje. Ľudia sa pýtajú, komu budú hlasovať tentoraz. Na druhej strane, výstup
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi Mono a Stereo

    Rozdiel medzi Mono a Stereo

    Hlavný rozdiel: Mono a stereo sú dva rôzne typy zvukových systémov. Mono znamená monofónnu alebo monofónnu reprodukciu zvuku. Ide o jednokanálovú reprodukciu zvuku. Stereo znamená stereofónny zvuk, ktorý používa dva alebo viac kanálov na zobrazenie zvuku. Mono a stereo sú dva rôzne typy zvukových systémov. Mono znamená monof
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi južnou Goou a severnou Goou

    Rozdiel medzi južnou Goou a severnou Goou

    Kľúčový rozdiel: Severná Goa je obľúbenejšia ako turistická destinácia, zatiaľ čo Južná Goa je preferovaná ľuďmi, ktorí chcú autentickejšiu dovolenku v meste Goa. Severná Goa je známa svojimi známymi plážami a mnohými príležitosťami na videnie. Južná Goa je známa tichšími luxusnými dovolenkami. Goa je populárnou turistickou des
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi štíhlym stravovaním a Cambridgiovou stravou

    Rozdiel medzi štíhlym stravovaním a Cambridgiovou stravou

    Kľúčový rozdiel: Cambridská strava sa riadi princípom, že obmedzovaním tela na konzumáciu veľmi obmedzených kalórií sa namiesto toho obracia na spaľovanie tukových ložísk. Strava SlimFast na druhej strane je oveľa jednoduchšia v porovnaní. Znamená to, že jedlo šesť jedál denne, ale namiesto toho, aby sa jedli správne jedlá, päť z týchto jedál by malo byť nahradené bary alebo zábaly. Slim Fast a Cambridge sú dva odl
  • rozdiel medzi: Rozdiel medzi dobrým a zlým cholesterolom

    Rozdiel medzi dobrým a zlým cholesterolom

    Kľúčový rozdiel: Nie je žiadna taká vec ako dobrý cholesterol alebo zlý cholesterol. Vysoké hladiny cholesterolu a lipoproteínov s nízkou hustotou (LDL) sa považujú za škodlivé účinky na telo. Zatiaľ čo nízke hladiny cholesterolu a vysoké hladiny lipoproteínov s vysokou hustotou chránia srdce pred chorobami. LDL sú zodpovedné za

Redakcia Choice

Rozdiel medzi potkanom a škrečkom

Kľúčový rozdiel: potkan je stredne veľký až veľký hlodavec, s špicatou čenicou, dlhým štíhlym a bezsrstým chvostom a obratnými prednými labkami. Škrečok je hlodavec, ktorý patrí k rodine Cricetidae Rodentia. Majú malý vzhľad, majú štíhle postavy a majú krátke, chrumkavé nohy so širokými nohami. Potkany a škrečky sú dve z naj